Które produkty w największym stopniu zwiększają odporność? - wyniki badań Kantar

Zapraszamy na listopadowe spotkanie sektora produkcji owoców i warzyw z mediami. W listopadzie zapytaliśmy Polaków, o to które produkty w największym stopniu zwiększa odporność organizmu. Dowiemy się jaką popularnością cieszą się owoce, warzywa, kiszonki, kefiry, cebula ...
Zdrowy talerz diabetyka

Według Międzynarodowej Federacji Diabetologicznej (IDF) średnio co trzecia osoba na świecie ma stan przedcukrzycowy, co dziesiąta choruję na cukrzycę, z czego połowa nie jest tego świadoma. W 99 lat od odkrycia insuliny chorych jest coraz więcej. Narosło wiele mitów. Sąd...
Owoce jagodowe a cukrzyca

Nie będzie wcale wielką przesadą stwierdzenie, że owoce jagodowe mogą stanowić niemal idealną przekąskę dla pacjentów z cukrzycą, a także osób zagrożonych rozwojem cukrzycy – z insulinoopornością i tzw. stanem przedcukrzycowym. Dowiedz się, dlaczego warto włączyć je do d...
Kantar: co trzeci Polak uprawia owoce i warzywa na własny użytek

Według badań Kantar prawie co trzeci Polak (30%) uprawia owoce i warzywa na własny użytek. Badani uprawiający warzywa i owoce najczęściej robią to w przydomowym ogrodzie (15%).
Żywieniowe podejście do otyłości

Od lat obserwujemy znaczny wzrost występowania nadwagi i otyłości. Problem zaczyna dotyczyć coraz częściej ludzi młodych. W konsekwencji obniża się średnia wieku zachorowalności na choroby układu krążenia i cukrzycę. Kluczem do zachowania prawidłowej masy ciała jest właś...
Jesienna dieta, talerz diabetyka, uprawy na własny użytek - wyniki badań, rekomendacje dietetyków, komentarze ekspertów

Prawidłowa kompozycja posiłków i styl życia podstawą profilaktyki leczenia cukrzycy. Średnio co trzecia osoba na świecie ma stan przedcukrzycowy, co dziesiąta choruję na cukrzycę, z czego połowa nie jest tego świadoma. Ważną rolę odgrywają tu warzywa, owoce i cichy bohat...
Prezentacja przykładów brandingu owoców jagodowych

Zapraszamy na prezentacje najlepszy przykładów brandingu owoców jagodowych. Prezentacje to finał „Szkolenia prze.twórców” realizowanego w ramach III edycji projektu Czas na polskie superowoce. Prezentacje odbędą się 14 października 2020 roku w Pałacu Mała Wieś, Belsk Duż...
Prezentacja inicjatyw strategicznych Core Team oraz przykładów brandingu przetworów owoców jagodowych

Zapraszamy na konferencję prasową z okazji Światowego Dnia Owoców i Warzyw i prezentację inicjatyw strategicznych Core Team - forum współpracy przedstawicieli sektora produkcji i przetwórstwa. Wydarzenie rozpocznie prezentacja najlepszych przykładów brandingu przetworów ...
Maliny – nie wiesz w jak wielu dolegliwościach mogą pomóc

Te aromatyczne i delikatne owoce od wieków były już stosowane w ziołolecznictwie i medycynie naturalnej. Są one jednak doceniane i polecane także przez współczesnych lekarzy oraz dietetyków - ze względu na liczne, potwierdzone naukowo walory odżywcze i zdrowotne. Niektór...
Przetwory jagodowe - przyjazne diabetykom

Owoce jagodowe i ich przetwory powinny być stałym elementem diety każdego z nas. Stanowią też idealną przekąskę dla osób z cukrzycą. Są niskokaloryczne, mają niski indeks glikemiczny, a przy tym są źródłem cennego błonnika. Owoce jagodowe i ich przetwory są zalecane w ży...
Które produkty w największym stopniu zwiększają odporność? - wyniki badań Kantar

Zapraszamy na listopadowe spotkanie sektora produkcji owoców i warzyw z mediami. W listopadzie zapytaliśmy Polaków, o to które produkty w największym stopniu zwiększa odporność organizmu. Dowiemy się jaką popularnością cieszą się owoce, warzywa, kiszonki, kefiry, cebula ...
Zdrowy talerz diabetyka

Według Międzynarodowej Federacji Diabetologicznej (IDF) średnio co trzecia osoba na świecie ma stan przedcukrzycowy, co dziesiąta choruję na cukrzycę, z czego połowa nie jest tego świadoma. W 99 lat od odkrycia insuliny chorych jest coraz więcej. Narosło wiele mitów. Sąd...
Owoce jagodowe a cukrzyca

Nie będzie wcale wielką przesadą stwierdzenie, że owoce jagodowe mogą stanowić niemal idealną przekąskę dla pacjentów z cukrzycą, a także osób zagrożonych rozwojem cukrzycy – z insulinoopornością i tzw. stanem przedcukrzycowym. Dowiedz się, dlaczego warto włączyć je do d...
Kantar: co trzeci Polak uprawia owoce i warzywa na własny użytek

Według badań Kantar prawie co trzeci Polak (30%) uprawia owoce i warzywa na własny użytek. Badani uprawiający warzywa i owoce najczęściej robią to w przydomowym ogrodzie (15%).
Żywieniowe podejście do otyłości

Od lat obserwujemy znaczny wzrost występowania nadwagi i otyłości. Problem zaczyna dotyczyć coraz częściej ludzi młodych. W konsekwencji obniża się średnia wieku zachorowalności na choroby układu krążenia i cukrzycę. Kluczem do zachowania prawidłowej masy ciała jest właś...
Jesienna dieta, talerz diabetyka, uprawy na własny użytek - wyniki badań, rekomendacje dietetyków, komentarze ekspertów

Prawidłowa kompozycja posiłków i styl życia podstawą profilaktyki leczenia cukrzycy. Średnio co trzecia osoba na świecie ma stan przedcukrzycowy, co dziesiąta choruję na cukrzycę, z czego połowa nie jest tego świadoma. Ważną rolę odgrywają tu warzywa, owoce i cichy bohat...
Prezentacja przykładów brandingu owoców jagodowych

Zapraszamy na prezentacje najlepszy przykładów brandingu owoców jagodowych. Prezentacje to finał „Szkolenia prze.twórców” realizowanego w ramach III edycji projektu Czas na polskie superowoce. Prezentacje odbędą się 14 października 2020 roku w Pałacu Mała Wieś, Belsk Duż...
Prezentacja inicjatyw strategicznych Core Team oraz przykładów brandingu przetworów owoców jagodowych

Zapraszamy na konferencję prasową z okazji Światowego Dnia Owoców i Warzyw i prezentację inicjatyw strategicznych Core Team - forum współpracy przedstawicieli sektora produkcji i przetwórstwa. Wydarzenie rozpocznie prezentacja najlepszych przykładów brandingu przetworów ...
Maliny – nie wiesz w jak wielu dolegliwościach mogą pomóc

Te aromatyczne i delikatne owoce od wieków były już stosowane w ziołolecznictwie i medycynie naturalnej. Są one jednak doceniane i polecane także przez współczesnych lekarzy oraz dietetyków - ze względu na liczne, potwierdzone naukowo walory odżywcze i zdrowotne. Niektór...

Nie przegap tych historii

Poznaj najlepsze jagodowe marki
6
7
8
9
10
11
12
Używamy plików cookie do działania naszej strony internetowej, analizowania Twojego korzystania z naszych usług, zarządzania Twoimi preferencjami online i personalizowania treści reklamowych. Akceptując nasze pliki cookie, otrzymasz odpowiednie treści oraz funkcje mediów społecznościowych, spersonalizowane reklamy i ulepszony sposób przeglądania. Aby zarządzać swoimi wyborami, kliknij „Ustawienia plików cookie”. Pliki cookie niezbędne są do podstawowego funkcjonowania strony internetowej i nie mogą być odrzucone. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce plików cookie.
Polityka plików cookies
Pliki cookie używane w witrynie są podzielone na kategorie. Poniżej możesz zapoznać się z każdą kategorią oraz zezwolić na niektóre lub wszystkie z nich lub je odrzucić, z wyjątkiem niezbędnych plików cookie, które są wymagane do zapewnienia podstawowej funkcjonalności witryny. Jeśli wcześniej dozwolone kategorie zostaną wyłączone, wszystkie pliki cookie przypisane do tej kategorii zostaną usunięte z Twojej przeglądarki. Listę plików cookies przypisanych do poszczególnych kategorii oraz szczegółowe informacje na ich temat znajdziesz w zakładce „Polityka plików cookies".
Niezbędne pliki cookie
Niektóre pliki cookie są wymagane do zapewnienia podstawowej funkcjonalności. Bez tych plików cookie witryna nie będzie działać prawidłowo. Są one domyślnie włączone i nie można ich wyłączyć.
Preferencje
Preferencyjne pliki cookie umożliwiają witrynie internetowej zapamiętywanie informacji w celu dostosowania wyglądu i zachowania witryny do potrzeb każdego użytkownika. Może to obejmować przechowywanie wybranej waluty, regionu, języka lub motywu kolorystycznego.
Analityczne pliki cookie
Analityczne pliki cookie pomagają nam ulepszać naszą witrynę internetową, gromadząc i raportując informacje na temat jej użytkowania.
Marketingowe pliki cookie
Marketingowe pliki cookie służą do śledzenia odwiedzających na stronach internetowych, aby umożliwić wydawcom wyświetlanie trafnych i angażujących reklam. Włączając marketingowe pliki cookie, wyrażasz zgodę na spersonalizowane reklamy na różnych platformach.